Press

A Rollbar felvásárolja a Samebugot

Table of Contents

San Francisco & BUDAPEST, 25 február 2019 -- A szoftverhibák valós idejű monitorozását végző szoftvercég, a Rollbar felvásárolja a magyarországi székhelyű Samebugot. A stratégiai lépés célja a szoftverfejlesztés során felmerülő hibák csoportosításában szerzett eddig tudás mélyítése, valamint a Samebug technológiájának integrálása a jelenlegi szolgáltatásba. Egyben remek lehetőség ez arra is, hogy a Rollbar gyorsan növelje fejlesztői létszámát és könnyebben elérjék az európai ügyfeleiket.

Egy InfoQ-ban megjelent tanulmány szerint a fejlesztők idejének nagyjából ötven százaléka telik hibakereséssel, vagyis debugginggal és javítással, ráadásul hibákat keresni kétszer olyan nehéz, mint kódot írni. A Rollbar megoldásával a fejlesztőcsapatok valós időben, a szoftverek megírásával egyidőben követhetik nyomon a hibákat és azonnal értesíthetik a megfelelő csapatot, hogy azok javítsák a problémát. Ezzel kellő mennyiségű adatot szolgáltatnak és maga a hibakeresés folyamata is felgyorsul - az így felszabaduló erőforrást új célok elérésére tudják használni.

A Samebugot hárman alapították, Tamási-Irsai Renáta cégvezető, Tamási Árpád technológiai vezető és Poroszkai Dániel vezető fejlesztő. "Büszkék vagyunk arra, hogy a kaliforniai Rollbar csapat tagjaivá válunk és együtt nézünk szembe a gyorsan növekvő piac kihívásaival", mondta Tamási-Irsai Renáta. "Célunk, hogy megváltoztassuk ahogyan a fejlesztők kódolnak és hibákat javítanak azzal, hogy automatikus megoldásokat nyújtunk a szoftveres problémákra olyan formában és ott, ahol azokra szükség van.”

"Ez a felvásárlás megszilárdítja a Rollbar vezető pozícióját az ágazatban", ezt Salil Deshpande, a Palo Alto-i Bain Capital Ventures igazgatója mondta, cége hatmillió dollárt fektetett a Rollbarba. "A valós idejű hibakeresés gyorsan válik minden fejlesztő eszköztárának meghatározó részévé, a Samebug technológiájának és szakértelmének integrációjával a Rollbar elsődleges választása lehet bármilyen nagyságú fejlesztőcsapatnak.”

A hibák csoportosítása az, ami igazán kiemeli a versenytársak közül és a Samebug technológiájának integrálása még jobbá teszi a szolgáltatást", mondta Brian Rue, a Rollbar vezérigazgatója. "A Samebug csapata komoly tudást hoz a Rollbarba és segítségükkel már most nagyobb értéket tudunk adni ügyfeleinknek.”

About Rollbar

Rollbar helps developers deploy better software, faster, with solutions that identify, prioritize and resolve coding errors. Rollbar works alongside a development team's existing tool chain to give greater coverage and insights into broken code, across the development lifecycle. Already in use at several thousand organizations, including Salesforce, Twilio, One Medical, Uber, Instacart, Twitch, Kayak and Lyft. Rollbar has won accolades for its ability to accelerate release cycles, reduce costs and improve software quality. Learn more at https://rollbar.com/ or follow us @Rollbar.